Årstidens fisk

Så er det tid til stenbidderrogn

Så er sæsonen begyndt for frisk stenbidderrogn, sæsonen løber fra februar til april cirka, det afhænger af vandtemperaturene.

Vi sælger det både renset og urenset, så vil du stå med fingrene i det selv kan det gøres på følgende måde:

Fjern de værste hinder, og kom stenbiderrognen i en skål med iskoldt vand. Pisk med et piskeris, til hinderne løsner sig fra rognen og sætter sig fast i riset (det kan også gøres på en røremaskine, indstillet på lav hastighed). Hæld rognen i en sigte, og lad den dryppe godt af, før den røres med en pris salt – ca. 1 tsk havsalt til 250 g rogn. Lad stenbiderrognen trække en times tid i køleskabet.

Har du brug for lidt idéer til opskrifter med stenbidderrogn, kan de findes her:

https://www.alt.dk/mad/tema/11-skonne-opskrifter-med-stenbiderrogn